Weerbericht vrijdag 22 februari – Wolken en zonnige perioden

Medemblik – Het is vandaag droog en er is regelmatig ruimte voor de zon. Vanmiddag ontstaan net als gisteren gemakkelijk stapelwolken die de zon soms afschermen. Er waait een schrale noordoostenwind waardoor het extra koud aanvoelt. Morgen neemt in de loop van de dag de neerslagkans vanuit het oosten toe.

Vooral vanochtend is er nog veel ruimte voor de zon, maar vanmiddag ontstaan stapelwolken waardoor de zon wat gehinderd wordt. Het blijft overwegend droog en de temperatuur loopt op naar een graadje boven het vriespunt. Wel voelt het door een vrij stevige noordoostenwind flink kouder aan.

Vanavond en vannacht verdwijnen de stapelwolken geleidelijk en wordt het koud; de minimumtemperatuur ligt in het binnenland rond -5 graden.

Morgen nadert een storing uit het oosten en neemt in de middag geleidelijk de bewolking toe. In de ochtend is de kans op zon nog vrij groot, maar in het noorden zijn de wolkenvelden vrij hardnekkig en kan het weerbeeld wat somber ogen. Het blijft een groot deel van de dag droog, maar vanuit het oosten neemt later in de middag de kans op neerslag toe. Met maximumtemperaturen rond het vriespunt is de kans op sneeuw vrij groot. De noordoostenwind neemt iets in kracht toe waardoor de gevoelstemperatuur nog wat lager uitvalt.

’s Avonds en ’s nachts valt er af en toe een beetje sneeuw uit het dikke wolkenpakket. Met temperaturen onder nul wordt het landschap op verschillende plaatsen wit.

Ook zondag overdag zijn de neerslagkansen vrij groot. De temperatuur loopt langzaam op naar een paar graden boven nul. Vlak aan zee lijkt de sneeuw al snel over te gaan in regen, maar landinwaarts blijven de winterse perikelen aanhouden.

Na het weekend dringt zachtere lucht de regio binnen en lijken we het winterse weer voorlopig achter ons te laten. Overdag wordt het ruim 5 graden en in de nacht blijft het kwik veelal boven nul.

Vr
22 feb
wolk
Za
23 feb
wolk
Zo
24 feb
wolk
Ma
25 feb
wolk
Di
26 feb
wolk
Wo
27 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 20 20 20 20 40
Neerslag in % 10 20 50 20 20 10
Minimum temp in C° -3 -3 -2 0 0 0
Maximum temp in C° 1 1 2 3 4 5
Windrichting no no no no no oost
Windsnelheid (Bft) 4 4 4 4 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 5-6 5-6 5 4 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.