Lakeman stopt met stichting Hypotheekleed DSB

Wognum – Pieter Lakeman stopt met zijn stichting Hypotheekleed. Volgens Lakeman is het overgrote deel van de gedupeerden tevreden met de vergoeding die zij kregen uit de failliete boedel van DSB Bank. Dat maakt Lakeman, die opriep tot een bankrun bij DSB, donderdag bekend.

Lakeman riep in 2009 de rekeninghouders van DSB op om hun geld bij de in problemen verkerende bank weg te halen. Daardoor namen de problemen bij de bank van Dirk Scheringa verder toe. De bank ging uiteindelijk failliet.

Lakeman richtte de stichting Hypotheekleed op om gedupeerden van het faillissement bij te staan. Hij zegt blij te zijn dat er mede onder druk van de stichting uiteindelijk vijfhonderd miljoen euro is toegezegd.

Het overgrote deel van de 3500 gedupeerden die bij de stichting zijn aangesloten is ‘tevreden met het aanbod dat de curatoren hen deden’. “Een klein aantal wil op eigen kosten verder procederen en hoopt zo een nog beter resultaat te bereiken. Maar daar hoeven we niet langer een volledige organisatie voor overeind te houden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.