Weerbericht maandag 18 februari – Grijs begin, later meer zon

Medemblik – De winter weet voorlopig nog niet van wijken. Vandaag en morgen ligt de temperatuur nog rond normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf woensdag wordt met een oostelijke stroming koudere lucht ons land in geblazen met overdag temperaturen iets boven nul en in de nachten overwegend lichte vorst.

Vandaag is het droog maar ook overwegend bewolkt. De temperatuur haalt nog wel de normale waarde van 5 graden. De wind is meest matig 3Bft en waait uit het noordoosten.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het noordoosten de bewolking verder toe, maar het blijft nog wel overwegend droog. Onder de bewolking daalt het kwik rond of net boven het vriespunt.

Morgenochtend valt in de noordoostelijke helft van het land de eerste neerslag. Er valt hoofdzakelijk regen, maar er is ook kans op natte sneeuw. In de loop van de middag trekt het front verder naar het zuiden. Daarachter wordt het in de middag geleidelijk droog, maar het blijft overwegend bewolkt. De wind draait naar het noorden tot noordoosten. Hierdoor komt de aanvoer van koudere lucht op gang. Het wordt maximaal 3 graden in Groningen tot 6 in Zeeland. In de nacht naar woensdag komt het op veel plaatsen tot een paar graden vorst.

Woensdag overdag is het vervolgens wisselend bewolkt. De temperatuur doet al een flinke stap terug naar gemiddeld 2 of 3 graden.

De dagen daarna verlopen vervolgens koud met in de nachten lichte tot matige vorst. Overdag ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. Het ziet er naar uit dat de kou tot het einde van de maand aanhoudt. Pluspunt is dat er nauwelijks neerslag valt. Bovendien lijkt de temperatuur met het begin van de meteorologische lente (op 1 maart) direct te gaan stijgen.

Ma
18 feb
wolk
Di
19 feb
wolk
Wo
20 feb
wolk
Do
21 feb
wolk
Vr
22 feb
wolk
Za
23 feb
wolk
Zonneschijn in % 30 10 40  40 40 50
Neerslag in % 10 30 10  10 10 10
Minimum temp in C° 0 -1 -2  -3 -4 -3
Maximum temp in C° 5 5 2  1 1 2
Windrichting no noord no  no no no
Windsnelheid (Bft) 2 3 3  3 4 4
Windsnelheid zee (Bft) 3 4 4  4-5 5-6 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.