Sjoerd Huisman van Telstar/Primagaz naar Radon/Jinstal

Andijk – Sjoerd Huisman rijdt volgend seizoen in het pak van Radon/Jinstal. De marathonschaatser uit Andijk maakt dat vrijdag bekend. Huisman komt nu nog uit voor de formatie van Telstar/Primagaz.

Sjoerd Huisman kon bij Telstar blijven, maar kreeg daar wel een verminderde aanbieding na een lange periode van fysieke problemen. Uiteindelijk maakt hij nu dus de overstap naar Radson/Jinstal, de formatie van ploegleider Jeroen de Vries.

Daar hoopt Huisman een nieuwe start te maken. “Ik heb voor mezelf het idee dat ik toe ben aan een nieuwe omgeving. Misschien doet het me goed om eens iets anders te proberen”, stelt de 26-jarige Noord-Hollander.

De ploeg van De Vries leek de Andijker uiterst geschikt voor die ‘doorstart’. Hij oriënteerde zich wel uitgebreid. Huisman sprak vooral met Geert-Jan van der Wal, zijn oude maatje bij zowel Nefit als Telstar. “Hij weet precies hoe het is bij Radson/Jinstal. Daardoor heb ik toch een aardig beeld gekregen van de ploeg.”

Ook sprak hij met De Vries, die de plannen van de ploeg ontvouwde. “Ze willen echt hogerop, werken aan een betere ploeg met goede rijders. Dat spreekt me wel aan. Ik hoop dat ik in dat proces een mooie rol kan spelen.”

Op de weg terug

Dan zou Huisman de lijn van zijn herstel moeten doortrekken. De man die in 2009 op de Oostvaardersplassen zichzelf tot Nederlands kampioen op natuurijs kroonde en daarnaast een hele reeks kunstijswedstrijden won, kreeg twee jaar geleden ineens te maken met serieuze fysieke problemen.

De ware aard daarvan werd nooit achterhaald, maar Huisman was sportief gezien terug bij af. De laatste weken laat hij weer bij vlagen de oude Sjoerd Huisman zien, die in elke wedstrijd kan meedoen om de winst. “Ik ben op de weg terug”, geeft hij zelf aan. “En het begint er alweer aardig op te lijken.”

Huisman is verguld met de kans die hij krijgt bij Radson/Jinstal. “Ik ben er heel blij mee, maar ben vooral benieuwd wat de andere aanpak en de andere omgeving voor mij doen.”

Maar de Andijker vergeet niet waar hij vandaan komt. “Ik ben zeker de mensen dankbaar die mij in de afgelopen jaren hebben gesteund en toch de kans hebben gegeven om te herstellen en te koersen. Dat is heel belangrijk geweest en dat zal ik ook niet vergeten.”

Het team is heel blij met de komst van Sjoerd Huisman en zullen hem de volledige steun geven om terug te komen als de ultieme winnaar en wensen hem veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.