Weerbericht woensdag 13 februari – Dooiaanval op komst

Vandaag is het nog rustig winterweer, maar morgen volgt vanuit het westen een storing welke koude lucht uit ons land probeert te verdringen. Dit gaat gepaard met sneeuw, later in het westen ook ijzel of regen. Vrijdag en het weekend keert de rust weer terug en is het iets minder koud.

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar soms ook ruimte voor de zon. Het blijft vrijwel overal droog bij maxima rond 1 of 2 graden boven nul. Aanvankelijk staat er een zwakke wind uit variabele richting, in de loop van de middag draait deze richting het zuiden.

Vanavond komen verspreid over het land opklaringen voor en koelt het snel af. Vannacht neemt vanuit het westen de (hoge) bewolking weer toe. De minima komen uit tussen -2 graden aan zee en -6 graden in het oosten en zuidoosten. Gedurende de nacht trekt de zuidenwind aan, waardoor het voor het gevoel nog een stuk kouder is.

Morgen begint de dag droog en bewolkt. Een storing nadert echter ons land en eind van de ochtend valt in het westen al wat sneeuw, mogelijk ijzel. De neerslag trekt in de middag landinwaarts en tegen de avond valt in het hele land sneeuw. In het westen kan de neerslag soms overgaan in meer vloeibare vormen met kans op ijzel. In de avond wordt het vanuit het westen weer droger, in het oosten blijft de sneeuwstoring nog lang actief. Er valt over de gehele dag tussen 2 en 5 centimeter sneeuw. De maximumtemperatuur ligt daarbij rond 1 of 2 graden boven nul en daarbij staat een stevige zuidenwind. Aan zee is deze krachtig, windkracht 6.

Na de passage van de storing draait de wind naar het westen en voert zachtere lucht aan. Vrijdag dooit het dan ook in het hele land. Het wordt 2 graden in het oosten tot 6 graden in het westen. Landinwaarts valt vooral in de ochtend nog wat (mot)regen.

Het weekend staat in het teken van een hogedrukgebied. Zowel zaterdag als zondag verlopen rustig, overwegend droog en met vrij veel bewolking. Overdag liggen de maxima rond 6 graden, ’s nachts rond het vriespunt.

Ook op de lange termijn blijft het rustig met overdag temperaturen enkele graden boven nul en in de nacht rond of net onder nul.

Wo
13 feb
wolk
Do
13 feb
wolk
Vr
15 feb
wolk
Za
16 feb
wolk
Zo
17 feb
wolk
Ma
18 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 10 10 20 20 10
Neerslag in % 10 60 40 20 30 30
Minimum temp in C° -3 -1 -0 2 -0 0
Maximum temp in C° 2 2-3 5 5 5 3
Windrichting oost west west zw var oost
Windsnelheid (Bft) 2 3 3 2 2 2
Windsnelheid zee (Bft) 3 3 4 3 3 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.