Weerbericht maandag 11 februari – bewolkt en koud

Het wordt een koude winterdag vandaag met veel bewolking, een stevige oostenwind en maxima rond het vriespunt. Alleen in het zuiden is vanochtend nog kans op wat sneeuw, maar verder verloopt de dag overwegend droog. Ook de komende dagen is de kans op neerslag klein en liggen de maxima net boven het vriespunt.

Vanochtend is in het zuiden van het land kans op een klein beetje sneeuw. De rest van de dag verloopt droog met in de noordelijke helft van het land ook af en toe zon. De temperatuur komt uit rond of net boven het vriespunt en er waait een koude, stevige oostenwind.

Vanavond en vannacht klaart het breed op. De wind neemt geleidelijk wat af in kracht en het koelt vannacht af naar -2 graden op Texel en lokaal -5 graden in het oosten.

Morgen het wisselend bewolkt en droog. Het koude winterweer blijft aanhouden met maxima op of net boven het vriespunt en een matige wind uit het oosten tot noordoosten.

Woensdag is er iets minder wind en iets meer bewolking. Het blijft meest droog en de middagtemperatuur ligt rond 2 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Later in de week neemt de neerslagkans weer wat toe. De kans op winterse neerslag is daarbij voorlopig nog groot. In het komende weekend lijkt de temperatuur een klein beetje hoger uit te komen, maar een definitief einde van het winterweer kunnen we het vooralsnog niet noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.