Weerbericht zaterdag 9 februari – Overwegend droog en zon

droog en zon
droog en zon

Medemblik – Voorlopig lijkt er geen einde te komen aan het winterweer. In tegendeel, komende week wordt het onder invloed van een oostenwind nog wat kouder. Vandaag en een groot deel van morgen is het overwegend droog en schijnt de zon regelmatig. Later op zondag neemt de kans op neerslag vanuit het zuidwesten toe.

Vandaag is het op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden kan een enkele bui voorkomen. Verder is er regelmatig ruimte voor de zon en liggen de maxima rond een graad of 3. Er staat slechts een zwakke wind.

Vanavond en vannacht zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. Het gaat met uitzondering van een smalle kuststrook een paar graden vriezen.

Morgen komt een storing naderbij, maar de dag verloopt waarschijnlijk tot in de avond droog. Het kwik komt iets boven nul uit en er staat een vrij stevige oosten- tot zuidoostenwind. In de avond neemt de bewolking toe en lijkt een neerslaggebied Nederland te bereiken. Waarschijnlijk valt er sneeuw, maar met het binnentrekken van de storing komt ook een portie zachtere lucht mee. Hiermee bestaat de kans dat de sneeuw later overgaat in regen.

Ook maandag overdag valt soms (natte) sneeuw. Wel wordt in de middag wat zachtere lucht aangevoerd waardoor het sneeuwdek zal smelten. Het wordt maximaal 3 graden en er staat nog altijd een vrij stevige zuidoostenwind. De rest van de week schommelt de middagtemperatuur rond een graad of 2 à 3.

Za
09 feb
wolk
Zo
10 feb
wolk
Ma
11 feb
wolk
Di
12 feb
wolk
Wo
13 feb
wolk
Do
01 jan
wolk
Zonneschijn in % 40 20 20 20 20 20
Neerslag in % 20 60 70 30 20 20
Minimum temp in C° -4 -3 -1 -2 -3 -3
Maximum temp in C° 2 1 2 1 2 2
Windrichting nw zo oost no no no
Windsnelheid (Bft) 2 4-5 4-5 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 3 6 6 4 4 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.