Weerbericht vrijdag 8 februari – Droger, maar wel wat frisjes

winterse buien, frisjes
winterse buien, frisjes

Medemblik – Na de winterse buien van gisteren is het vandaag wat droger weer. De waarde op de barometer stijgt de komende uren en de buiigheid neemt steeds verder af. Af en toe laat de zon zich zien en de middagtemperatuur ligt op de meeste plaatsen rond een graad of 3.

Vandaag wordt een overwegend droge dag. Er is af en toe ruimte voor de zon en er trekken wolkenvelden over. De stroming wordt noordoostelijk en voert vergeleken met voorgaande dagen wat koudere lucht aan. Het kwik stokt op de meeste plaatsen rond 3 graden.

Vanavond en vannacht komt het tot een paar graden vorst en is er vrij veel bewolking. Mogelijk dat een enkele (natte) sneeuwbui vanaf zee het land optrekt.

Morgen wordt een overwegend droge dag met naast wolkenvelden ook enkele zonnige perioden. De maxima liggen wederom rond een graad of 3 en er waait een matige oostenwind.

Zondag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op neerslag. Aan de kust valt regen of natte sneeuw, maar verder landinwaarts kan het sneeuwen. Ook in de nacht naar maandag blijft het niet droog.

Na het weekend blijft de noordelijke tot noordoostelijke stroming stand houden en is sprake van winters kwakkelweer. In de nacht vriest het een paar graden en overdag stijgt het kwik een paar graden boven nul. Dagelijks valt er neerslag met een winters karakter waardoor het tot gladheid kan komen.

Op de lange termijn in de week stijgt de kans op een overgang naar een iets minder koud weertype, maar de onzekerheid is groot. Een hogedrukgebied lijkt zich ten zuidwesten van Nederland te positioneren waardoor de wind geleidelijk de zuidwesthoek op gaat zoeken. Dit levert doorgaans een wisselvallig en vrij zacht weerbeeld op.

Vr
08 feb
wolk
Za
09 feb
wolk
Zo
10 feb
wolk
Ma
11 feb
wolk
Di
12 feb
wolk
Wo
13 feb
wolk
Zonneschijn in % 30 10 20 30 20 20
Neerslag in % 40 30 40 60 30 40
Minimum temp in C° -2 -3 -3 -2 -3 -3
Maximum temp in C° 4 3 1 2 1 1
Windrichting noord var oost oost no no
Windsnelheid (Bft) 3 2-3 4-5 4-5 4 3
Windsnelheid zee (Bft) 4 3-4 5-6 5-6 4-5 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.