Weerbericht donderdag 7 februari – Winterse buien

winterse buien
winterse buien

Medemblik – Talrijke winterse buien trekken vandaag vanaf de Noordzee over het land. Plaatselijk kan het even wit worden, maar met temperaturen die ruim boven nul liggen zal alles snel wegsmelten. Morgen wordt is het droger en is er meer ruimte voor de zon.

Vandaag is er nog steeds kans op winterse neerslag, soms (natte) sneeuw maar ook zo nu en dan motregen. Maar meer en meer laat de zon zich van haar goede kant zien. De temperatuur loopt op naar maximaal 4 graden waarbij de wind afneemt tot matig en waait uit het noordoosten. Vanaf morgen wordt het meer winters met nachtvorst en overdag temperaturen rond de 0 á 1 graad boven nul met een toenemende kans op sneeuw

Zaterdag wordt een fraaie dag met een afwisseling van zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De wind neemt in kracht af en wordt zwak tot matig. Ook zondag wordt een prima dag, de zon schijnt uitbundig en het blijft op veel plaatsen droog. In het zuiden volgt in de loop van de dag echter mogelijk een sneeuwstoring. Zowel de wind als de temperatuur zal weinig afwijken als dat van zaterdag.

De eerste dagen van de nieuwe week verlopen wisselvallig en koud. Kortom het blijft doorwinteren.

Vr
08 feb
wolk
Za
09 feb
wolk
Zo
10 feb
wolk
Ma
11 feb
wolk
Di
12 feb
wolk
Zonneschijn in % 20 30 30 30 40
Neerslag in % 30 20 20 20 20
Minimum temp in C° -2 -3 -4 -3 -4
Maximum temp in C° 3 2 1 1 1
Windrichting no noord zo oost no
Windsnelheid (Bft) 3 3 3 3-4 3-4
Windsnelheid zee (Bft) 4 4 4 4-5 4-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.