Weerbericht woensdag 6 februari – Wegtrekkende sneeuw, later buien

Wegtrekkende sneeuw, later buien(Mot)Regen
Wegtrekkende sneeuw, later buien(Mot)Regen

Medemblik – De komende uren trekt een storing naar het zuidoosten weg en wordt het tijdelijk even wat droger. Later worden met een noordwestelijke stroming buien vanaf de Noordzee aangevoerd. Het kwik ligt vanmiddag ruim boven nul. Ook morgen en de komende dagen vallen enkele buien met winterse neerslag.

Vanochtend eerst nog regelmatig een (sneeuw)bui, tegen het einde van de ochtend krijgt de kans meer en meer de kans om zich van zijn beste kant te tonen.

Vanavond en vannacht blijft de kans op buien bestaan en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Alleen aan zee blijft het kwik boven nul.

Morgen is het wisselend bewolkt en valt af en toe een beetje sneeuw. Tussendoor laat de zon zich mogelijk even zien en er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Aan de maximumtemperatuur verandert ten opzichte van vandaag weinig.

Vrijdag voert een noordenwind koude lucht aan waarin enkele winterse buien voorkomen. De temperatuur ligt overdag enkele graden boven het vriespunt, maar tijdens een bui is het wat kouder.

In het weekend komen de maxima ’s middags iets boven nul uit en in de nachten vriest het op de meeste plaatsen licht. Het licht wisselvallige weer houdt aan en soms kleurt de wereld eventjes wit. Overdag zal de witte wereld, als sneeuw voor de zon, verdwijnen.

Na het weekend wordt de onzekerheid langzaam groter en neemt de kans op een zachter weertype toe. Een overgang naar droog weer is zeker niet aan de orde en storingen blijven de regio dan ook moeiteloos bereiken. Soms haalt de wind even fors uit.

Wo
06 feb
wolk
Do
01 jan
wolk
Vr
08 feb
wolk
Za
09 feb
wolk
Zo
10 feb
wolk
Ma
11 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 35 30 30 30 30
Neerslag in % 70 80 40 30 30 30
Minimum temp in C° -0 -1 -1 -3 -4 -4
Maximum temp in C° 4 3 3 2 1 0
Windrichting noord noord noord noord zo no
Windsnelheid (Bft) 4 3-4 3 3 3 3
Windsnelheid zee (Bft) 5-6 4-5 4 4 4 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.