Weerbericht 5 februari – Winterse buien met hagel en onweer

hagel,regen,sneeuw,onweer
hagel,regen,sneeuw,onweer

Medemblik – Vanuit het noordwesten trekken talrijke winterse buien over het land. Lokaal zou het even wit kunnen worden, maar met het oplopen van de temperatuur is dit van korte duur. Komende nacht valt op veel plaatsen (natte) sneeuw en kan het langere tijd wit zijn.

Vandaag hebben wij te maken met winterse omstandigheden, (natte)sneeuw,hagel,regen en onweer is ook niet uit te sluiten. Tijdens een bui daalt de temperatuur snel richting de nul graden grens waardoor het ook glad kan worden. Vanmiddag neemt de buiigheid af en komen er brede opklaringen waardoor de zon zich weer regelmatig zal laten zien.

Vanavond en vannacht trekt een neerslagstoring over het land. De kans op sneeuw is daarbij vrij groot. In de noordoostelijke helft gaat het een paar graden vriezen, terwijl de temperatuur in het zuidwesten een paar graden boven nul blijft.

Morgen is het een bewolkte dag en trekt een gebied met neerslag over het land. In het zuidwesten zal voornamelijk regen vallen, maar in het noorden en oosten is er kans op (natte) sneeuw. Het wordt maximaal 3 graden in Groningen tot 6 in het zuidwesten. Er staat een matige en aan zee krachtige noordwestenwind.

Donderdag is er in de ochtend soms ruimte voor de zon, maar ’s middags neemt het aandeel wolken toe. De hele dag is er kans op winterse buien.

De dagen daarna wordt het langzaam kouder en blijft de kans op winterse neerslag groot. In de nacht vriest het veelal licht.

 Vooruitblik Di
05 feb
wolk
Wo
06 feb
wolk
Do
07 feb
wolk
Vr
08 feb
wolk
Za
09 feb
wolk
Zo
10 feb
wolk
Zonneschijn in % 40 20 30 20 30 30
Neerslag in % 50 90 80 60 40 40
Minimum temp in C° 2 0 1 -1 -4 -5
Maximum temp in C° 5 4 4 3 2 0
Windrichting west noord nw nw noord zo
Windsnelheid (Bft) 5 4 4 3 3 2
Windsnelheid zee (Bft) 6-7 5-6 5-6 4 4 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.