Provincie achter windplan Wieringermeer

windplan Wieringermeer
windplan Wieringermeer

Haarlem – De kogel is door de kerk, het gedrocht krijgt er broertjes en zusjes bij, net zo groot, net zo lelijk en natuurlijk aan de grens van de Wieringermeer en de gemeente Medemblik en Opmeer. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten gaf gedeputeerde Jaap Bond het bevrijdende antwoord op vragen van oa. GroenLinks. Zelfs na het verwerpen van het plan door de Raad van State na klachten van de marine omdat dit soort molens grote storingsbronnen zijn voor het radarverkeer, blijft Bond vasthouden aan het  ‘Windplan Wieringermeer’. 

GroenLinks maar ook de SP vroeger de gedeputeerde om te gaan zoeken naar alternatieve lokaties, oa. de gemeente Haarlemmermeer maar ook Amsterdam hebben zich al aangeboden om de reuzen onder de windmolens te willen plaatsen.  Maar deze plannen werden verworpen door de provincie.

Het windplan omvat een hoeveelheid windmolens die in totaal goed zijn voor 580 MW aan opgewekt vermogen. Dit windpark is dan het grootste windpark in de provincie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.