Het leukste museum start met alle dagen chocolade!

alle dagen chocolade!
alle dagen chocolade!

Medemblik – Als op 16 februari de deur weer opengaat bij het Bakkerijmuseum van Medemblik waait er een frisse wind door levende geschiedenis. Gekozen tot leukste Kindermuseum 2012, winnaar van de Westfrieslandprijs 2012, tweede leukste Familiemuseum 2013 én met al meer dan een miljoen bezoekers. Het is duidelijk dat het enthousiasme, de kennis en kunde van de bevlogen bakkers en de gastvrijheid van de vriendelijke vrijwilligers zeer wordt gewaardeerd.

Dat het voor kinderen leuk is blijkt meteen al weer tijdens de voorjaarsvakantie tot en met 3 Maart; de bezoekende kinderen mogen met chocolade aan de gang. Elk kind mag bonbonnetjes maken. Terwijl die aan het uitharden zijn mag een doosje geknipt, gekleurd en geplakt worden. Daarin kunnen dan de bonbonnetjes mee naar huis.
Dat het museum leuk is voor families blijkt bij de andere workshops die in steeds grotere getale worden gevolgd zoals ‘goed brood bakken’, Paaslekkernijen maken of schilderen met chocolade. Het is superleuk als familie- of bedrijfsuitje en je leert er ook nog veel van!

De Westfrieslandprijs is een erkenning voor de historische kant van het museum, zoals nu met de tentoonstelling over Eten van Vroeger is weten voor later. Want er wordt tegenwoordig nogal wat zin en onzin geroepen over voeding. Dat een programma als ‘de Keuringsdienst van Waarde’ juist bij het Bakkerijmuseum in Medemblik komt ‘fact checken’ is natuurlijk niet helemaal toevallig want er is in het museum veel kennis over historisch eten. Op de tentoonstelling wordt één en ander naast de hedendaagse inzichten gezet en de uitkomst is soms heel verrassend.

Voor informatie en reserveringen kunt u kijken op www.deoudebakkerij.nl of u kunt bellen 0227-545014. In de schoolvakanties zijn we elke dag geopend vanaf 11.00 uur. U vindt ons op Nieuwstraat 8, 1671 BD in Medemblik. Weten wat er nog meer te doen is in Medemblik? Kijk op: www.inmedemblik.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.