Gemeente Belangen wil de salonboten naar Medemblik halen

salonboten naar  Medemblik
salonboten naar Medemblik

Medemblik – Hoorn wil ze niet, daarom wil Gemeente Belangen ze graag naar Medemblik halen. De grote salonboten.  Elk jaar wordt Hoorn door een 300 van deze grote boten bezocht en dat aantal zal eerder stijgen dan dalen.  Nu worden de tegens in Hoorn groter en groter tegen een verdere uitbreiding van deze vloot.

Mocht Hoorn een limiet stellen aan het aantal salonboten dan moeten ze maar naar Medemblik komen vind Gemeente Belangen. Ze kunnen prima afmeren achter het oude gemeentehuis waar al een stijger is om de boot vanuit Enkhuizen te laten afmeren. Een andere optie is de stijger bij het stoomgemaal de Vier Noorderkoggen. 

Gemeente Belangen heeft de plannen voorgelegd aan het college en wijst erop dat er een prima verbinding is naar Hoorn en dat ook het Museum Stoomtram zo meer bezoekers kan krijgen.

Gemiddeld geven de toeristen aanboord van een salonboot een ruime 16 euro per persoon uit in de plaats waar ze aanmeren wat een mogelijke extra inkomsten van vele tienduizenden euro’s kan opleveren voor de middenstand/horeca en musea  van Medemblik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.