Weerbericht 1 februari – Grijs en regenachtig

Grijs en regenachtig
Grijs en regenachtig

Medemblik – Vandaag is het overwegend bewolkt. Er valt soms een bui, maar het is ook lange tijd droog. De zuidwestelijke wind waait matig en draait tegen de avond naar west tot noordwest. Het wordt maximaal 7 graden. Vanavond en vannacht bewolkt met af en toe nog een bui. Naar de ochtend toe opklaringen. Minima tussen 2 en 4 graden.

Morgen trekken enkele winterse buien vanuit het noordwesten over. Tussendoor zijn er flinke zonnige perioden en ligt het kwik rond 5 graden. De wind heeft een voorkeur voor een noordwestelijke richting en is matig boven land tot krachtig in de kustgebieden. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en het klaart breed op. Op neushoogte ligt het kwik rond het vriespunt en lokaal komt het tot een graadje vorst aan de grond.

Zondag is het in eerste instantie droog, maar later op de dag volgt vanuit het westen een regenstoring. De middagtemperatuur schommelt rond een graad of 5.

Na het weekend stroomt tijdelijk zachtere lucht binnen, maar later in de week tekent zich een winterse perioden af. In de nachten gaat het licht vriezen en overdag komt het kwik ene paar graden boven nul uit. De kans op winterse buien is groot en lokaal kan het landschap dan ook even wit kleuren.

 

Vooruitblik za 02/02 zo 03/02 ma 04/02 di 05/02 wo 06/02
Weerbeeld
Maximale temperatuur. 5.7°C 6.4°C 9.4°C 4.9°C 4.8°C
Minimale temperatuur 2.2°C 0.8°C 5.5°C 3.7°C 1.7°C
Kans op neerslag 10% 30% 50% 90% 70%
Aantal uren zon 5 uur 1 uur 2 uur 0 uur 1 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.