Weerbericht 31 januari – Eerst regen, later droger en zon

Regen, later zon
Regen, later zon

Medemblik – Vanochtend gaat het vanuit het westen opnieuw regenen en het blijft stevig waaien. In de middag klaart het weer op, maar volgen wel enkele buien met zware windstoten. Het wordt een graad of 9.

Vanavond en vannacht is het overwegend droog en zijn er naast enkele opklaringen ook wolkenvelden aanwezig. Het koelt af naar een graad of 5.

Morgen draait de wind langzaam naar het noorden en wordt koudere lucht aangevoerd. De maxima stokken ’s middags rond een graad of 8 en het weerbeeld bestaat uit bewolking en regenachtige perioden.

In het weekend levert de middagtemperatuur nog wat in en komt uit rond 6 graden. Op grote hoogte zakt het kwik ver onder nul, waardoor vooral zaterdagochtend de kans dat er (natte) sneeuw valt groter wordt. Overdag wordt het droger en pas in de loop van zondag volgt nieuwe neerslag.

Na het weekend keert het zachte weertype tijdelijk terug, maar later in de week opteren steeds meer weermodellen voor een overgang naar een koud weerbeeld, waarbij het overdag een paar graden boven nul is en in de nachten lichte vorst voorkomt. Of en hoeveel sneeuw er valt is nu uiteraard nog niet aan te geven.

 

Vooruitblik vr 01/02 za 02/02 zo 03/02 ma 04/02 di 05/02
Weerbeeld
Maximale temperatuur. 6.8°C 5.3°C 6.5°C 9.3°C 5.3°C
Minimale temperatuur 5.2°C 2.6°C 2.1°C 5.8°C 3.8°C
Kans op neerslag 100% 10% 90% 60% 90%
Aantal uren zon 0 uur 3 uur 0 uur 0 uur 1 uur
Windrichting en windkracht

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.