NL-Alert controlebericht

NL-Alert controlebericht
NL-Alert controlebericht

NL-Alert controlebericht

Medemblik – Heeft u zich aangemeld voor NL-Alert? Dan ontvangt u maandag 4 februari rond 12.00 uur een controlebericht. Zo weet u meteen of alles goed werkt. In het bericht staat duidelijk dat het om een controlebericht gaat en dat u verder niets hoeft te doen.

NL-Alert is een nieuw alarmmiddel
NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.

Meer controleberichten in 2013
Als u het controlebericht ontvangt, is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Zo bent u er zeker van dat u op de hoogte bent als u zich in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt. In 2013 zendt de overheid drie controleberichten uit: op 4 februari, 6 mei en 4 november.

Meld u ook aan voor NL-Alert
NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Het aantal mobiele telefoons dat NL-Alert kan ontvangen loopt de komende tijd snel op. Wilt u zich ook aanmelden voor NL-Alert? Ga dan naar www.nl-alert.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.