Weerbericht dinsdag 29 januari – Meer herfst dan winter

Bewolkt met harde wind
Bewolkt met harde wind

Medemblik – Komende dagen doet het weerbeeld enigszins herfstachtig aan. Het is zacht, er valt regelmatig regen en de wind haalt soms stevig uit. Richting het weekend wordt het langzaam wat rustiger en zakt de middagtemperatuur geleidelijk naar normalere waarden voor begin februari.

Van tijd tot tijd trekken storingen over het land en waait het behoorlijk stevig. Boosdoener van het herfstachtige weer zijn lagedrukgebieden die elkaar met regelmaat opvolgen en zich ter hoogte van de Britse Eilanden ophouden. Tevens wordt met de stevige zuidwestenwind zeer zachte lucht aangevoerd.

Vanochtend is het droog weer met zonneschijn. ’s Middags volgt geleidelijk bewolking en later regen. Er waait een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Het wordt 10 graden. In de avond neemt de wind toe tot hard.

Vanavond en vannacht is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd licht. Het koelt bij een aantrekkende wind niet of nauwelijks af.

Morgen wordt een onstuimige dag met regelmatig buien en een vlagerige zuidwestenwind. De aangevoerde lucht is zeer zacht voor de tijd van het jaar; het wordt 12 graden .

Ook donderdag is de wind merkbaar aanwezig. Verder trekt een storing van zuidwest naar noordoost over het land.

De dagen daarna houdt de wisselvalligheid aan en daalt de middagtemperatuur geleidelijk naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

 

 Vooruitblik wo 30/01 do 31/01 vr 01/02 za 02/02 zo 03/02
Weerbeeld
Maximale temperatuur 12.5°C 8.7°C 7.3°C 4.9°C 5.9°C
Minimale temperatuur. 10.2°C 5.1°C 4.4°C 2.7°C 0.0°C
Kans op neerslag 100% 80% 90% 90% 10%
Aantal uren zon 2 uur 1 uur 1 uur 2 uur 3 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.