Weerbericht maandag 28 januari – Geleidelijk meer ruimte voor de zon

wolkenvelden maar regelmatig zon
wolkenvelden maar regelmatig zon

Medemblik – De komende dagen hebben we te maken met verscheidene lagedrukgebieden die veel wind en regen met zich meebrengen. Vandaag is het eerst wisselend bewolkt en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Tegen de avond neemt de bewolking toe en volgt een regenstoring met veel wind en windstoten.

Vanochtend is het zonnig weer met in de middag slechts een paar wolken. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt rond 8 graden. Vanavond en vannacht is het nat weer met perioden met regen, soms enige tijd intensief. Er waait een krachtige zuidwestenwind. Er is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. De temperatuur daalt naar 6 graden.

Morgen verloopt de dag bewolkt en regent het de hele dag stevig door. Er waait wederom een stevige zuidwestenwind welke zachte lucht aanvoert. De middagtemperaturen lopen hierdoor op tot in de dubbele cijfers: 9 à 10 graden.

De dagen daarna blijft het weerbeeld behoorlijk herfstachtig met veel regen, wind en temperaturen tussen 8 en 11 graden. De winterperiode is hiermee dus definitief voorbij.

 Vooruitblik di 29/01 wo 30/01 do 31/01 vr 01/02 za 02/02
Weerbeeld
Maximale temperatuur 10.7°C 11.5°C 8.6°C 8.0°C 5.9°C
Minimale temperatuur 5.4°C 9.4°C 4.1°C 5.1°C 3.4°C
Kans op neerslag 100% 90% 60% 90% 80%
Aantal uren zon 0 uur 1 uur 2 uur 2 uur 4 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.