Rookmelder werkt in Wognum

rookmelder
rookmelder

Wognum – Vrijdagnacht ontstond er een brand in een woning aan de Oosteinderweg in Wognum. De 85-jarige bewoner kon gelukkig op tijd de hulpknop indrukken zodat de brandweer gebeld kon worden. Hij merkte de brand op door de rookmelder.

In 2011 hebben de blusploegleden van brandweer Medemblik in het kader van de brandpreventiemaand Wognum uitgekozen voor de jaarlijkse rookmelderactie. Er werden toen ongeveer 25 rookmelders uitgedeeld en opgehangen. Zo ook bij de meneer die dankzij de rookmelder nog op tijd kon handelen.

De brand was tussen het plafond van de keuken begonnen. Het vuur had zich al aardig uitgebreid maar na een snelle blussing was de situatie onder controle. De bewoner is door het ambulancepersoneel onderzocht en heeft de nacht elders moeten door brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.