Dorpsraad Andijk: Klachten over dienstregeling buslijnen 132 en 138 gedeponeerd bij ROCOV

Klachten over dienstregeling
Klachten over dienstregeling

Andijk – De Dorpsraad Andijk heeft de klachten omtrent de nieuwe dienstregeling met betrekking tot Connexxion gedeponeerd bij de ROCOV. Het gaat hier om de lijnen 132 en 138. Lijn 132 slaat op de Kleingouw af de Kleiakker in en rijdt dan naar de halte tegenover de Lidl. Dat is dan het eindpunt. Mensen die vanuit Hoorn naar Andijk Centrum willen moeten in Wervershoof overstappen. Een onlogische wijze van vervoer, vindt de dorpsraad.

Lijn 138 heeft een slechte verbinding met de treinen op station Bovenkarspel. Bij aankomst is de trein vanuit Enkhuizen al vertrokken, en omgekeerd bij vertrek van de bus richting Andijk moet de trein uit Hoorn nog aankomen!

De dorpsraad heeft deze kwestie ook eerder besproken met het presidium van de gemeente Medemblik.

Provincie

Ook de gedeputeerde, mevrouw E. Post van de Provincie Noord-Holland, die in haar portefeuille OV heeft, zal door de dorpsraad hierover worden benaderd, alsook Connexxion. “We beoogden met allerlei overlegrondes in 2012 verbeteringen te bereiken, die werden toegezegd, maar nu blijkt in de praktijk dat er sprake is van verslechtering van het openbaar vervoer. Daar zit niemand op te wachten en komt niet ten goede van het adagium van de overheid om de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen!”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Met de invoering van de nieuwe diensregeling ontvingen we tal van klachten, meer dan in voorgaande jaren bij elkaar! Dat zegt al genoeg over de huidige dienstregeling!”

De dorpsraad wil dat de dienstregeling wordt aangepast, ook wat de route de betreft van lijn 132, en dat er een goede aansluiting komt met het treinverkeer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.