Weerbericht zaterdag 26 januari – Sneeuw en lokaal IJZEL

kans op gladheid
kans op gladheid

Medemblik – Vandaag is voorlopig de laatste winterdag. Er trekt een storing over het land waardoor sneeuw valt. In het westen komt het tot een paar graden dooi en is kans op ijzel. Zondag gaat het overal flink dooien en valt van tijd tot tijd regen. Volgende week is het ronduit zacht.

In de tweede ochtendhelft gaat het een aantal uren sneeuwen. Er valt 3 tot 7 cm sneeuw. In de middag valt er lokaal een regenbuitje met risico op plaatselijk ijzel. Het dooit uiteindelijk omstreeks 4 graden. Later in de middag klaart het nog even op. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest. Vanavond is/wordt het bewolkt en nevelig. Vannacht volgt regen, heel plaatselijk voorafgegaan door ijzel. Het wordt niet kouder dan plus 2 a 3 graden bij een aantrekkende zuidzuidoostenwind.

Morgen valt de dooi definitief in; het wordt gemiddeld een graad of 6. Met de komst van de dooi zal het ijs op plassen en vaarten snel verdwijnen. Er waait in de middag een stevige zuidwestenwind en van tijd tot tijd valt regen.

In de nieuwe week positioneert zich een lagedrukgebied ter hoogte van de Britse Eilanden waardoor de wisselvalligheid flink toeneemt.

De nieuwe werkweek zal meer herfstweer dan winterweer opleveren. Van tijd tot tijd valt regen en er staat regelmatig een stevige zuidwester. Wel wordt er met een zuidwestelijke aanvoer zeer zachte lucht naar Nederland geblazen. Op dinsdag en woensdag laten de thermometers lokaal dubbele cijfers zien. Toch is het zeer zachte weer niet van al te lange duur. Richting volgend weekend zakken de middagtemperaturen terug naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vooruitblik zo 27/01 ma 28/01 di 29/01 wo 30/01 do 31/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur 7.5°C 7.8°C 10.3°C 11.4°C 9.0°C
Minimale temperatuur. 0.4°C 3.3°C 5.4°C 9.4°C 5.3°C
Kans op neerslag 100% 90% 90% 70% 80%
Aantal uren zon 2 uur 3 uur 0 uur 3 uur 3 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.