Weerbericht donderdag 24 januari – Koude winterdag, zondag dooiaanval

Bewolkt
Bewolkt

Hoorn – Vandaag is het bewolkt en op een enkel vlokje sneeuw na droog. In de vroege ochtend zijn er hier en daar wat mistbanken. Met een zwakke noordoostelijke wind, warmt het op tot rond het vriespunt. Komende nacht klaart het wat op en kan het licht tot matig gaan vriezen.

Morgen wisselend wolken en zon elkaar af en ligt de middagtemperatuur rond -3 graden. De dag start met weinig wind, maar later op de dag steekt een zwakke tot matige zuidoostenwind op.

Zaterdag wordt een koude dag met een nog verder aantrekkende zuiden- tot zuidoostenwind. Het is bewolkt en mogelijk valt in het noorden en westen van het land een heel klein beetje sneeuw.

Zondag volgt een dooiaanval. Dit start met sneeuw vanuit het westen, later op de dag gaat de neerslag over in regen. Het is niet uitgesloten dat ergens in het land tijdelijk ijzel valt. Als je plannen hebt voor deze dag is het zeker raadzaam de weerberichten in de gaten te houden! De temperatuur ligt zondagochtend tussen 0 graden in het westen en -5 in het oosten. Zondagavond ligt de temperatuur tussen +5 in het westen en 0 graden in het oosten. Er waait een stevige wind. In de ochtend is de wind zuidelijk, later op de dag draait de wind naar het zuidwesten tot westen.

Volgende week loopt de middagtemperatuur op naar een graad of 8. De eerste nachten ligt het kwik nog dicht bij het vriespunt en vanwege de vorst in de grond is er grote kans op verraderlijke gladheid in de nacht en ochtend.

Vooruitblik vr 25/01 za 26/01 zo 27/01 ma 28/01 di 29/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -2.8°C -0.2°C 4.8°C 5.9°C 7.6°C
Minimale temperatuur -9.3°C -4.4°C -1.2°C 2.2°C 2.5°C
Kans op neerslag 0% 10% 90% 10% 90%
Aantal uren zon 3 uur 5 uur 0 uur 3 uur 0 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.