Voorleesontbijt Werenfridus in Wervershoof

Voorleesontbijt
Voorleesontbijt

Wervershoof – Als een van de ‘prominenten’ las burgemeester Frank Streng voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt aan groep 7 van de Basisschool Werenfridus in Wervershoof.

Hij las enkele verhaaltjes uit Godfried Bomans’ ‘Kopstukken’ en eindigde met het prentenboek van het jaar, ‘Nog 100 nachtjes slapen’. Frank Streng ‘het leuke van met elkaar lezen is dat samen op reis gaat’.   

De kinderen kregen vooraf gelegenheid om vragen aan de burgemeester te stellen. En dat deden ze. De burgemeester kreeg vragen als ‘Wat doe je als burgemeester’? ‘Heb je bekende mensen ontmoet’? ‘Hoe is het om burgemeester te zijn’?

Frank Streng vertelde dat hij voorleest, vergadert, hoofd van de brandweer is en samenwerkt met alle mensen uit het gemeentehuis. Het leukste van zijn baan vind hij het contact met de inwoners, om samen wat te bereiken en dat mensen zich veilig voelen. Hij heeft wel eens bekende mensen ontmoet zoals Ben Saunders. Zijn baan loopt de hele dag door.

Ook wilde een van de kinderen weten in welk huis hij nu werkte? ‘In het middelste huis’ gaf Frank Streng aan. ‘En jullie zijn van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Dan leid ik jullie rond’. Die uitnodiging is door de kinderen met veel gejuich ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.