Gemeenten geen partij bij landelijke incasso actie

Fraude
Fraude

Medemblik – Bij veel mensen is ten onrechte geld van de rekening afgeschreven onder de noemer ‘Gemeentelijke heffing 2013’. Het gaat hier om een valse incasso door een particulier bedrijf. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft hierover aan de bel getrokken en ook hebben gedupeerden zich gemeld bij de Fraudehelpdesk.

De incasso wordt gedaan uit naam van het bedrijf Hopmans Holding dat een bezwaarschrift tegen de gemeentelijke heffingen zou willen indienen en daar een bijdrage voor incasseert. Het gaat om een bedrag van 49,95 euro. Het bedrijf voert het adres van het Leger des Heils in Ugchelen (het adres is wel verkeerd gespeld) en het geld zou worden geïncasseerd door World Wide Administrators in Tilburg. Dit bedrijf zegt op de website te zijn misbruikt door Hopmans Holding.

Reactie Hopmans

Hopmans laat op haar beurt maandagmiddag weten dat er door tussenkomst van World Wide Administrators een fout is gemaakt en dat het bedrijf de situatie zeer betreurd. “Hopmans Holding BV betreurt de uiterst vervelende situatie en biedt dan ook haar oprechte excuses aan voor het ontstane misverstand.” Zie de verklaring hieronder.

Advies

Is er ten onrechte 49,50 euro afgeschreven? Dan adviseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om onmiddellijk de bank te bellen en de incasso terug te draaien. Dit kan vaak ook online geregeld worden. Ook kunnen burgers telefonisch informatie opvragen bij de Fraudehelpdeks via 088 – 786 737 72 of via de website www.fraudehelpdesk.nl.

Reactie Hopmans:

Vorige week is er door tussenkomst van Worldwide Administrators BV een bedrag € 49,95 van diverse personen te innen. Na controle is gebleken dat deze betalingbatch niet had mogen worden uitgevoerd gezien diverse onjuistheden. Wij Hopmans Holding BV hebben afgelopen

woensdag 16 januari 2013 schriftelijk aan Worldwide Administrators BV verzocht de onjuist ontvangen betalingen door Worldwide Administrators BV uit naam van Hopmans Holding BV direct retour te storten .

Is er bij u op dinsdag 15 januari 2013 een onterechte afschrijving o.v.v. gem. heffing 2013 van uw rekening gedaan? En is dit bedrag nog niet retour gestort op uw rekening kunt u ook het bedrag laten terugboeken (storneren) door uw eigen bank. U kunt dit met digitaal bankieren vaak ook gewoon online doen.

Hopmans Holding BV betreurt de uiterst vervelende situatie en biedt dan ook haar oprechte excuses aan voor het ontstane misverstand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.