Weerbericht dinsdag 22 januari: Overwegend droog en bewolkt

Bewolkt
Bewolkt

Medemblik – Vandaag is het overwegend bewolkt en uit dikkere bewolking valt er af en toe nog een vlokje (mot)sneeuw. Vanmiddag breekt op sommige plaatsen mogelijk even de zon door. Met een afzwakkende oostenwind blijft het vanmiddag licht vriezen. Vanavond en vannacht is het droog met af en toe enkele opklaringen. Het gaat matig tot streng vriezen.

Morgen is er vrijwel geen ruimte voor de zon. De kans op neerslag is klein en het kwik blijft de hele dag onder het vriespunt. In het zuidoosten komt het kwik mogelijk even in de positieve cijfers terecht.

Donderdag breekt het wolkendek soms open en komt de zon soms even tevoorschijn. Bij een zwakke oosten- tot noordoostenwind ligt de middagtemperatuur rond -2 graden.

De dagen daarna wordt het aandeel zon wat groter en komen tijdens de nachten enkele opklaringen voor. Overdag verandert er weinig aan de temperatuur, maar in de nacht kan het wat verder afkoelen. Boven het sneeuwdek komt het gemakkelijk tot strenge vorst. In het weekend neemt door nadering van zachtere lucht de neerslagkans toe.

Het hele land ligt inmiddels bedekt onder een pak sneeuw en het vriest ook overdag. De winter is dus volop aanwezig. Komende dagen is het veelal droog, lokaal een beetje motsneeuw is echter niet uitgesloten. In het weekend neemt de sneeuwkans weer toe.

 

Vooruitblik wo 23/01 do 24/01 vr 25/01 za 26/01 zo 27/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -5.6°C -2.6°C -4.8°C -2.5°C 3.6°C
Minimale temperatuur -9.5°C -7.4°C -7.9°C -8.3°C -3.5°C
Kans op neerslag 0% 10% 10% 10% 90%
Aantal uren zon 4 uur 2 uur 5 uur 3 uur 0 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.