Weerbericht zondag 20 januari: Sneeuw en IJZEL vanuit het zuiden

sneeuwbuien
sneeuwbuien

Medemblik – De winter balt zijn vuist. Vandaag trekt een sneeuwgebied vanuit het zuiden langzaam het land binnen, bij een gevoelstemperatuur rond -15 graden. In het zuidoosten is ook kans op IJZEL of ijsregen. Wanneer de sneeuw vanavond in het noorden aankomt is er kans op sneeuwjacht, driftsneeuw en vorming van sneeuwduinen.

Vandaag is het bewolkt weer met op de meeste plaatsen nauwelijks zon. Er waait een krachtige oostenwind waarmee het koud aanvoelt. De maximumtemperatuur komt uit op -2 graden. Vanavond en vannacht is het bewolkt weer met een groot deel van de tijd lichte sneeuw. Er waait een krachtige oostenwind. Komende nacht is het rond -3 graden.

Maandag sneeuwt het vooral in de noordelijke helft van het land nog lange tijd door. In het midden en zuiden valt hooguit nog wat motsneeuw. De temperatuur ligt rond het vriespunt, met in het zuiden kans op lichte dooi. In de avond en nacht volgt vanuit het zuiden een volgend neerslaggebied, meer dan wat lichte sneeuw lijkt dit niet op te leveren. Door de vele bewolking is er geen kans op strenge vorst.

De dagen daarna houdt het winterweer aan. Dinsdag valt er wat lichte sneeuw. Daarna volgen een paar meest droge winterdagen.

Vooruitblik ma 21/01 di 22/01 wo 23/01 do 24/01 vr 25/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -1.2°C 0.0°C -2.4°C -3.7°C -3.5°C
Minimum temperatuur -4.2°C -3.8°C -4.4°C -7.0°C -6.7°C
Kans op neerslag 70% 10% 10% 10% 10%
Aantal uren zon 0 uur 0 uur 2 uur 2 uur 1 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.