Weerbericht 19 januari: Snijdende oostenwind

Bewolkt
Bewolkt

Medemblik – De winter is goed op dreef. Een snijdende oostenwind zorgt voor een continue aanvoer van koude lucht. De gevoelstemperatuur ligt vandaag op veel plaatsen rond -10 graden, morgen voelt het in de kustgebieden aan als -15. Daarbij gaat het morgen vanuit het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten mogelijk tijdelijk ijzelen.

Vandaag is het overwegend bewolkt weer met slechts enkele opklaringen. Er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind. De maximumtemperatuur komt uit op -2 graden. Vanavond en vannacht verandert er weinig. Bij een doorstaande oostenwind blijft het licht vriezen.

Morgen breidt de sneeuwstoring zich uit richting het noorden. Vooral in het zuidoosten kan de neerslag tijdelijk overgaan in IJZEL en komt de temperatuur mogelijk even boven nul. In het noorden volgt de neerslag pas in de avond en nacht naar maandag. De storing activeert daarbij, waardoor hier meer dan 5 cm sneeuw kan vallen. Elders valt 3-5 cm sneeuw.

Maandag sneeuwt het vooral in de noordelijke helft van het land mogelijk nog lange tijd door. In het midden en zuiden valt hooguit nog wat motsneeuw. De temperatuur ligt rond het vriespunt, met in het zuiden kans op lichte dooi. In de avond en nacht volgt vanuit het zuiden een volgend neerslaggebied, meer dan wat lichte sneeuw lijkt dit niet op te leveren. Door de vele bewolking is er geen kans op strenge vorst.

De dagen daarna houdt het winterweer aan en blijft het op veel plaatsen overwegend droog.

 

Vooruitblik zo 20/01 ma 21/01 di 22/01 wo 23/01 do 24/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -3.4°C -1.3°C -3.1°C -2.6°C -2.5°C
Minimale temperatuur -5.7°C -4.4°C -4.9°C -6.2°C -5.3°C
Neerslag kans 80% 80% 10% 10% 10%
Aantal uren zon 0 uur 0 uur 0 uur 0 uur 1 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.