Weerbericht vrijdag 18 januari: Aanhoudend winters

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

Medemblik – Komende dagen bouwt zich een nieuw hogedrukgebied op boven de Scandinavische landen en de lage druk blijft ten zuiden van Nederland. Hierdoor blijft de wind een groot deel van de nieuwe week uit het oosten waaien en lijkt de kou aan te houden. Daarmee wordt de kans op een Elfstedentocht steeds groter.

Er komt vandaag veel bewolking voor en slechts af en toe is een gaatje in het wolkendek te bespeuren. Het blijft de hele dag een paar graden vriezen en er waait een vrij stevige oostenwind. De gevoelstemperatuur zakt daardoor terug naar waarden rond -10 graden. Handschoenen, een sjaal en een muts zullen dan ook geen overbodige luxe zijn.

Vandaag blijft het wisselend bewolkt. Vooral in de ochtend valt mogelijk nog een klein beetje motsneeuw, ’s middags lijkt er wat meer zon te komen. De oostelijke wind trekt aan tot matig of vrij krachtig. Maxima rond -2 graden. Vanavond en vannacht overwegend bewolkt met minima tussen -5 en -7.

Morgen is het in het noorden droog en schijnt de zon af en toe. Grootste kans op een beetje sneeuw maakt het zuiden van het land. Het blijft overdag 3 of 4 graden vriezen en de wind neemt nog iets in kracht toe. De nacht naar zondag verloopt wederom koud met op de meeste plaatsen matige vorst. Mocht het even opklaren dan duikelt het kwik onderuit en gaat het streng vriezen.

Zondag is het in het noorden wederom droog en schijnt in de ochtend soms de zon nog even. In de middag neemt op nadering van een storing de bewolking toe. De wind waait nog altijd uit de oosthoek en is krachtig aan de noordwestkust tot matig in het Gooi.

Na het weekend lijkt de kou aan te houden waarmee de kans op een Elfstedentocht toeneemt. Maandag kan er een vlokje sneeuw vallen, maar de hoeveelheden zijn zo gering dat dit niet of nauwelijks effect zal hebben op de ijsvloer.

 

 Vooruitblik za 19/01 zo 20/01 ma 21/01 di 22/01 wo 23/01
Weerbeeld
Maximale temperatuur -4.5°C -4.1°C -1.3°C -2.9°C -2.2°C
Minimale temperatuur -6.6°C -7.0°C -5.0°C -4.7°C -4.4°C
Kans op neerslag 0% 90% 10% 10% 10%
Uren zonneschijn 2 uur 0 uur 0 uur 0 uur 2 uur
Windrichting en windkracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.