Kerstwensen voor huurders woningstichting de Grootslag vervuld

Kerstwensen
Kerstwensen

Andijk|Wervershoof – Ook dit keer kwamen er weer veel kerstwensen bij ons binnen. Maar liefst 48. Dat was een record. Eerst hingen ze een aantal weken in de kerstboom in ons wooncontactpunt. Inmiddels zijn de wensen beoordeeld. Zeventien wensen werden gehonoreerd.

De huurders waarvoor de wensen werden aangevraagd, zijn onder andere verblijd met bijdrages in de kosten van de aanschaf van een kinderfiets, een sleutelkluisje, een hometrainer en nieuwe pantoffels. Ook kregen verschillende huurders geld in de vorm van bonnen waarvoor ze verf of behang kunnen aanschaffen om hun huis op te knappen.   

Bij de beoordeling van de wensen werd niet alleen gekeken naar de financiële situatie van degene voor wie de wens is aangevraagd, maar ook naar de gezinssituatie. Zo ging er geld voor een dagje naar het Dolfinarium in Harderwijk naar een gezin waarvan een van de kinderen ernstig ziek is, kreeg een huurster die een zwaar jaar achter de rug heeft geld voor een schoonheidbehandeling aan huis en gaven we twee kaartjes voor de musical De Jantjes aan een huurders  in verband met een verstandelijk beperkte huisgenoot.

GOB
Twintig aanvragen werden afgewezen. Drie aanvragen werden doorverwezen naar het GOB (Grootslag Ondersteunings Budget).

Het is overigens niet alleen mogelijk om rond de kerst een verzoek in te dienen voor een bijdrage uit het GOB. Dat kan het hele jaar. Het GOB is bedoeld als financieel steuntje in de rug voor onze huurders, zoals bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten voor behang, verf of stoffering. Maar ook een bijdrage in de schoolkosten van kinderen of in de kosten van maatschappelijke, sportieve en of culturele activiteiten. Eigenlijk alles wat nodig is om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.