Koken zonder Sterren: Andijvieschotel

Andijvieschotel
Andijvieschotel

Medemblik – De winter is in aantocht en dus wordt het tijd voor een stevige winterse kost.. De andijvieschotel. En hoe je deze bereid lees je hieronder: Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken.

Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.

Ingredienten

  • 50 g roomboter
  • 1 beschuit
  • 2 struiken andijvie
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 200 g jongbelegen kaas (stuk)
  • 200 g achterham (vleeswaren)
  • bereidingstijd : 45 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.