Geen 3 maar 4 J’s in Schouwburg het Park

Geen 3 maar 4 J’s
Geen 3 maar 4 J’s

Hoorn – Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat muzikant Jaap de Witte noodgedwongen een stapje terug moet doen in zijn aandeel in de Volendamse band de 3JS. Donderdag 10 januari aanstaande gaat de nieuwe theatertour ‘Bronnen’ in première. Jaap zal tijdens deze tour nog wel zingen, maar geen gitaar meer spelen. Een vierde ‘J’, namelijk Jaaps zoon Jan, zal de gitaarpartijen voor zijn rekening nemen. De 3JS spelen ‘Bronnen’ op 27 en 28 maart 2013 in Schouwburg het Park.

Jaap de Witte nog steeds in 3JS
Jaap de Witte zingt nog gewoon mee tijdens de theatertour van de 3JS alleen speelt hij daarbij geen gitaar. Door een neurologische aandoening wordt het signaal dat zijn vingers aan zou moeten sturen niet meer doorgegeven vanuit zijn hersenen. Jaap blijft overigens nauw betrokken bij de 3JS; hij gaat door met het schrijven en componeren van nummers voor de band.

Junior Jan
Jan, de zoon van Jaap de Witte, speelde al regelmatig mee met de 3JS. Hij volgt zijn vader op tijdens de live optredens en dat heeft een groot voordeel: de fans kennen hem al! Jan heeft een ruime muzikale ervaring, speelde in de band Blue Velvet en is in de muziekwereld dus ook geen onbekende.

Bronnen
Ruim tien jaar lang hebben de heren eerst met hun akoestische gitaren in de kroegen op de dijk doorgebracht met het spelen van de muziek van hun eigen (vaak Engelse, Ierse en Amerikaanse) helden. Deze muzikale bagage is voor de 3JS van onschatbare waarde geweest en is duidelijk terug te horen in hun eigen, buitengewoon veelzijdige repertoire. Zoals ook schrijvers achter in hun boek vaak hun bronnen vermelden, zo willen de 3JS graag eens met hun fans delen waar de inspiratie voor bepaalde liedjes vandaan is gekomen. Naast hun eigen repertoire komen in deze show dus een aantal juweeltjes uit 80 jaar muziekgeschiedenis voorbij.

Reserveren
Deze voorstelling is op 27 en 28 maart 2013 om 20.15 uur te zien in Schouwburg het Park. Kaarten kosten € 35,-. U kunt deze reserveren via www.hetpark.nl of 0900 – HETPARK (0900 – 4387275, € 1 per gesprek). De theaterkassa is van maandag tot en met vrijdag telefonisch én live bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.