College op werkbezoek bij tulpenkwekerij Maatschap Kreuk

College bij tulpenkwekerij Maatschap Kreuk
College bij tulpenkwekerij Maatschap Kreuk

Medemblik – De burgemeester en de wethouders waren maandag 7 januari op werkbezoek bij Maatschap Kreuk in Andijk. Onder leiding van Niels Kreuk doet Maatschap Kreuk in tulpen: bollen en bloemen. Het bedrijf heeft een nieuw concept ontwikkeld om tulpen aan te bieden aan de consument, namelijk ‘Het Buitenboeket’.

Het ‘Buitenboeket’ is een boeket van tulpen dat kant en klaar wordt geleverd in een speciaal ontwikkelde, weerbestendige vaas. Door dit concept hebben de tulpen een lange houdbaarheid van circa drie weken. Het bedrijf neemt deel aan de Tulpen Promotie Nederland en bereidt zich voor op de Tulpendag op zaterdag 19 januari.

Maatschap Kreuk investeert in kwaliteitsverbetering en in de vermindering van de energiebehoefte en de milieubelasting. Om de tulpen in de toekomst op een goede manier te kunnen laten broeien, heeft Maatschap Kreuk geïnvesteerd in een meerlagenkas waarin de tulpen in drie lagen worden gebroeid.

Het bedrijf past ook de nieuwe maatregelen uit Het Nieuwe Telen toe dat gericht is op milieuvriendelijk produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.