Weerbericht: Vandaag is een grijze en nevelige dag met af en toe wat lichte motregen

motregen
motregen

Medemblik – Vandaag is een grijze en nevelige dag met af en toe wat lichte motregen. Met een matige zuidwestelijke wind wordt het 8 graden. Ook vanavond blijft het bewolkt en valt er af en toe nog wat motregen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en de temperatuur daalt naar 5 tot 7 graden.

Vooruitblik naar de rest van de week:

Dinsdag: Zwaar bewolkt en droog met maximale temperatuur van 8 graden

Woensdag: Toenemende neerslagkans maar veel regen zal er niet gaan vallen, wel blijft de temperatuur steken op een graad of 6, normaal voor de tijd van het jaar.

Na woensdag een daling van de temperatuur naar overdag temperaturen rond de 0 tot 2 graden boven nul en in de nacht lichte tot mogelijk matige vorst met kans op winterse neerslag. Dit alles komt door een hogedrukgebied dat zich ten westen van Ierland gaat nestelen waardoor wij te maken krijgen met een noord/noordwestelijke stroming en zo te maken krijgen met toevoer van koudere poollucht.

Of deze winterse prik doorzet is nog maar de vraag. Op de langere termijn gaat het Amerikaanse model voor een langere periode van (strenge) vorst in de nacht met temperaturen tot -10, in het oosten mogelijk -12 en overdag temperaturen rond het vriespunt of net daar onder.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.