VET-GAVE actie van restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland

VET-GAVE actie
VET-GAVE actie

West-Friesland – Omdat er veel vraag naar was heeft restaurant IJgenweis in het Streekbos Paviljoen samen met IVN West-Friesland de Vet-Gave actie om afgewerkt frituurvet en bakolie op een verantwoorde manier af te voeren weer nieuw leven ingeblazen. Vooral met de feestdagen wordt er thuis veel gefrituurd en gebakken.

In het bijzonder frituurolie wordt nogal eens door het toilet gespoeld wat vroeg of laat ergens een verstopping oplevert in het afvoersysteem. Een andere manier is het dumpen van vet en olie in de grijze container. Uiteindelijk komt het ergens in het milieu terecht terwijl het prima milieuvriendelijk kan worden hergebruikt.

Bij restaurant IJgenweis in het Streekbos Paviljoen staan 2 grote vaten voor het dumpen van oud frituurvet en bakolie die gratis worden geleegd. Omdat het gescheiden wordt ingeleverd kan het ook verantwoord worden verwerkt. Marco Nooder heeft aangeboden om deze containers ter beschikking te stellen aan de bevolking van West-Friesland om hun afgewerkte bakolie en frituurvet ook hierin te storten. Het IVN West-Friesland dat zijn ontvangstruimte naast het restaurant heeft wil hier graag aan meewerken. Dit moet natuurlijk wel met enige discipline gebeuren anders wordt het een flop.

Wat zijn de regels?
Het vet en de olie moeten persoonlijk worden overgedragen in het restaurant of in het bezoekerscentrum van het IVN West-Friesland tijdens de openingstijden. Als er niemand aanwezig is zet deze spullen dan niet voor de deur in verband met vandalisme.

De bakolie (geen andere olie!) moet in gesloten plastic flessen worden aangeleverd en het frituurvet, gestold, in melkpakken. Andere vormen van verpakking worden niet geaccepteerd!

De openingstijden van restaurant IJgenweis zijn: de gehele week van 10 tot 22 uur behalve op dinsdag.

De openingstijden van het bezoekerscentrum van het IVN West-Friesland zijn minimaal elke dinsdag van 10 tot 16 uur en zondag van 13 tot 17 uur.

Adres: Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.