WF Nieuws
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Weidevogellezing bij IVN West-Friesland

29 maart vanaf 14:00 tot 16:00

Kosten: €2,00

BOVENKARSPEL – Er zijn maar weinig vogels zó Nederlands als de weidevogels. Grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs horen bij het Hollandse landschap als molens, tulpen en koeien. Maar hoe gaat het eigenlijk met de weidevogels in deze tijd van milieuproblemen en intensieve landbouw? En hoe kunnen wij hen helpen?

IVN West-Friesland organiseert op zondag 29 maart een speciale lezing over weidevogels en nestbescherming, met een PowerPoint-presentatie vol foto’s.
Juist deze tijd van het jaar is hét seizoen van de boerenlandvogels. Ze zijn teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden om hier, in onze polders, te broeden en hebben hun eerste eieren inmiddels al gelegd.

Geert Pietersen, coördinator weidevogelbescherming in West-Friesland legt uit hoe de werkgroep de weidevogels beschermen en waarom dit zo van belang is. Wat voor materialen gebruiken zij daarvoor? En hebben ze misschien nog extra handen nodig? De lezing wordt gehouden in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen in twee sessies, eentje om 14:00 uur en eentje om 15:00 uur. Deelname kost 2 euro per persoon (kinderen gratis) en iedereen is van harte welkom.

Fotobijlage: Grutto, een van de mooiste weidevogels Toos Brink

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Kosten: €2,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

IVN Westfriesland
Telefoon:
06 40392703
E-mail:
info@ivn-westfriesland.nl
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland

Locatie

Streekbos
Veilingweg 21
Bovenkarspel,
+ Google Maps
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland