WF Nieuws
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Egeltjesmiddag in het Egboetswater

28 maart vanaf 13:00 tot 16:00

Kosten: €2,00

OOSTWOUD – Er zijn niet veel wilde dieren in Nederland die zó tot de verbeelding spreken als egels, met hun vacht vol stekels en hun gewoonte om zich bij gevaar op te rollen tot een klein stekelig bolletje. Iedereen heeft weleens van ze gehoord, maar hoe ziet hun grotendeels verborgen leventje er eigenlijk uit? Wat eten ze zoal? En gaat het goed met ze of hebben ze onze hulp nodig?

Op zaterdag 28 maart organiseert IVN West-Friesland, in samenwerking met Vogel- en Dierenopvang ‘de Bonte Piet’, een speciale egeltjesmiddag in natuurgebied Egboetswater. Om 13:00 uur begint de middag met uitleg over het leven van de egel, waarna er aansluitend  egels zullen worden uitgezet in de natuur. Opgevangen en opgelapt door ‘de Bonte Piet’ zijn ze helemaal klaar om terug te keren in het wild. Een mooi moment voor mens en dier, waar iedereen naar kan komen kijken.

Verzamelen gebeurt bij het Egboetje (Liederik 15, 1678 JC in Oostwoud, N240 afslag Hauwert) en deelname kost 2 euro per persoon (kinderen en Egeladoptie Vips gratis). Namens de medewerkers van de Bonte Piet alvast bedankt!

Fotobijlage: Egelbol Ria de Graaf

Gegevens

Datum:
28 maart
Tijd:
13:00 tot 16:00
Kosten:
Kosten: €2,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

IVN Westfriesland
Telefoon:
06 40392703
E-mail:
info@ivn-westfriesland.nl
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland

Locatie

Natuurgebied Egboetswater
Liederik 15
Oostwoud,
+ Google Maps
Telefoon:
06 40392703
Website:
https://www.ivn.nl/afdeling/west-friesland