Groot alarm om drenkeling Markermeer bij Schellinkhout

HOORN – De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag grootschalig ingezet na een melding van een drenkeling in het Markermeer ter hoogte van Schellinkhout. De reddingsboten van Hoorn, Wijdenes, Enkhuizen, Warder en zelfs die van Marken werden opgeroepen om te zoeken naar de drenkeling. Ook werd door de kustwacht een vliegtuig ingezet en vloog de politiehelikopter rondjes boven het gebied waar de drenkeling was gezien.

De drenkeling werd gevonden door de reddingsboot van Notwin die de persoon met hoge spoed naar het botenhuis van Notwin gebracht waar ambulancepersoneel en een trauma-arts die door de traumahelikopter was ingevlogen klaar stonden om zich over de drenkeling te ontfermen.

Het is onduidelijk of het om een man of vrouw gaat en hoe het met de drenkeling is.

Foto’s: Inter Visual Studio