Beau Wagemaker pakt prachtige bronzen plak tijdens NK Marathon Inlineskaten

HOOGKARSPEL – Afgelopen weekend vond in Rotterdam het NK Marathon plaats op het wielerparkoers van Rotterdam. Aan de start ook kanshebster Beau Wagemaker die altijd sterk voor de dag komt op de langste afstand bij het inlineskaten. “Ik had was in goede vorm en ik wist dat er wat mogelijk zou zijn. Wel moest het dan een kopgroep worden, want in de sprint zou ik te kort komen,” vertelt Beau Wagemaker tegen WF Nieuws.

Ik moest vooral letten op 2 grote en sterke teams: Team Fryslan met Berber Vonk, Fleur Veen, Maya de Jong en Lotte Veenstra en Royal A-ware met Marijke Groenewoud, Elisa Dul en Maaike Verweij. De 1e ronde verliep heel rustig, daarna kwamen er een paar aanvallen. Toen de 1e aanvallen waren gepareerd besloot ik om na de laatste aanval direct zelf er overeen te gaan en dat pakte verrassen heel goed uit. Ik kreeg Maya de Jong en Elisa Dul met mij mee en we kregen gelijk een best groot gat. Van de 2 beste teams zat er dus iemand bij mij in de kopgroep, waardoor die teams niet gingen rijden. Echter hadden we nog wel 37,5km te gaan.

Tekst gaat door onder de foto’s

In het peloton was er verder geen goede samenwerking waardoor de voorsprong steeds groter werd en op een gegeven moment hadden de dames zelf meer dan 1 minuut voorsprong. Met nog zes ronden te gaan probeerde Beau Wagemaker zich uit de kopgroep los te maken door telkens aan te vallen. Beau moest wel omdat van de drie dames zij de zwakste sprintster is.

Ik wist namelijk dat ik de minst goede sprintster was van ons drieën. Helaas werd ik steeds snel bijgehaald. Zij hebben een hardere versnelling waardoor ze eigenlijk zo weer achter mij zaten en het was een parcours met mooi en vlak asfalt wat niet in mijn voordeel werkt. Uiteindelijk reden we met z’n drieën richting de finish. Ik kwam nog wel dicht bij Maya, maar werd net 3e,‘ gaat Beau Wagemaker verder.

Tekst loopt door onder de foto’s

Echter ben ik hier wel super blij mee en het was dan ook eigenlijk het hoogst haalbare op dat moment.‘ Dit verzachte ook lichtelijk de pijn voor Beau Wagemaker die om onduidelijke redenen niet geselecteerd werd voor het EK Marathon wat 25 juli plaatsvond in Portugal.

Op dit moment staat 25 september de World Inline Cup Marathon in Berlijn nog op het programma, Beau Wagemaker hoopt dat ook deze marathon doorgaat, dit is niet zomaar rondjes rijden maar gaat door de hele stad en veel internationale deelnemers hebben al laten weten aanwezig te zijn waardoor de wedstrijd ook te boek zal staan als een zware wedstrijd. ‘Daarnaast sta ik nu nog nu 2e in het World Cup klassement en ik zou graag mijn podiumplaats willen verdedigen,‘ besluit Beau Wagemaker.

Foto’s: Janes Wolff