Muziekschool Opmeer en GGD krijgen nieuw onderkomen in het IKC Hoogwoud

HOOGWOUD – ‘Stichting Muziek Opmeer (muziekeducatie) komt als partner in een deel van het IKC Hoogwoud. In Opmeer-Spanbroek is dat naast Stichting Muziek Opmeer ook de GGD (jeugdgezondheidszorg) en Westfriese Bibliotheken (de bibliotheek). Alle betrokken partijen (gemeente, bouwheren en partners) willen middels een samenwerkingsovereenkomst afspraken maken om tot samenwerking voor de realisatie van de nieuwbouw van de Kindcentra te komen,‘ schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad van Opmeer

De partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de hoeveelheid m²’s, de financiën en overige afspraken die de deelname van de muziekschool en de GGD met verzekeren.

Eerder besloot het college al om het bouwheerschap voor de IKC’s in Hoogwoud en Opmeer-Spanbroek over te dragen aan SKOWF en Allure, de beide schoolbesturen en aan kinderopvang Berend Botje. De gymzaal wordt eigendom van de gemeente Opmeer en zal deze ook gaan exploiteren, overdag zal de gymzaal in gebruik zijn bij het IKC.

Reageer op dit onderwerp