Enorme vuurzee verwoest vier huizen en diverse auto’s in Hoorn, brandstichting wordt niet uitgesloten

HOORN – Een vreselijke vuurzee in Zwaag (Hoorn) afgelopen nacht, waarvan brandstichting niet wordt uitgesloten omdat omwonenden jongens hoorden roepen dat ze moesten oppassen waarna onder een auto die geparkeerd stond aan het Hoefblad in Zwaag in brand vloog. Ondanks het snelle optreden van de brandweer van Hoorn die ondersteuning kreeg van diverse korpsen uit West-Friesland stonden zij machteloos tegen het zeer snel om zich heen grijpen van de vuurzee.

De bewoners van 8 woningen wisten op tijd hun huis uit te komen maar bewoners van 4 woningen zagen voor hun ogen hun huis volledig in as worden gelegd. De brand begon onder de auto van Marcel de Roo die wakker werd van het vele geschreeuw en eerst verder wilde slapen maar omdat zijn hond bleef blaffen toch even ging kijken wat er aan de hand was en zag dat zijn auto in de brand stond. Zijn buurman stond toen al buiten omdat ook zijn auto in de brand stond.

Burgemeester Jan Nieuwenburg kwam ook naar de vuurzee toe om de zwaar ontredderde bewoners een hart onder de riem te steken en ging direct aan het werk om voor de bewoners van de woningen zo snel mogelijk onderdak te vinden. ‘Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar voor de mensen die dit hebben meegemaakt is het verschrikkelijk,’ aldus de burgemeester.

Diverse buurtbewoners kwam hulp bieden door o.a. koffie te zetten voor de hulpdiensten en hebben tijdelijk de getroffen mensen opgevangen. De bewoners kunnen nu tijdelijk terecht in Hotel van der Valk in Hoorn.

Over de exacte oorzaak doet de Veiligheidsregio nog geen uitspraak, diepgaand onderzoek moet de oorzaak boven water krijgen maar brandstichting wordt zeker niet uitgesloten.

Foto’s: Inter Visual Studio

Reageer op dit onderwerp