Kabinet gaat stap 4 en 5 eerder invoeren, besmettingscijfers dalen snel

WEST-FRIESLAND – Waar eerder op 30 juni enkel stap 4 uit het openingsplan van het kabinet in werking zou gaan, heeft het kabinet nu besloten om ook direct stap 5 van de versoepelingen in te voeren. De besmettingscijfers dalen nu zo snel en het aantal gevaccineerde mensen neemt in hoog tempo toe waardoor er niets meer in de weg ligt voor het kabinet om ook direct stap 5 uit te gaan voeren.

Wat houdt dit nu in voor ons

Discotheken en nachtclubs mogen onder voorwaarden weer open, de grote festivals mogen, wel met toegangstesten, weer plaatsvinden zonder de 1.5 meter afstandsregel en met een maximum van 75% van het reguliere aantal bezoekers. Maar ook doorstroomlocaties als dierentuinen en speeltuinen mogen weer meer mensen toelaten en ook daar is dan de 1.5 meter afstandsregel niet meer geldig.

Thuis mag men weer 8 personen gelijktijdig ontvangen en ook buiten mogen weer groepen tot 8 personen samenkomen. Voor de horeca gaat de grens omhoog naar 100 personen afhankelijk van het aantal vierkante meters. En voor kinderen en volwassenen is binnen- en buitensporten weer toegestaan en mogen er ook weer wedstrijden worden gespeeld. Het mondkapjesplicht wordt nog niet afgeschaft, de verwachting is dat deze begin september door het kabinet wordt opgeheven.

Reageer op dit onderwerp