Wat eten wij vandaag: Geroerbakte andijvie met knoflook en sinaasappel

Geroerbakte andijvie met knoflook en sinaasappel

Wat eten wij vandaag: Geroerbakte andijvie met knoflook en sinaasappel

Wat eten wij vandaag: Geroerbakte andijvie met knoflook en sinaasappel

Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 struik andijvie
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 0,5 sinaasappel, rasp

Instructies

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd de struik in de lengte doormidden. Was onder koud stromend water en schud overtollig water eraf.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie op een lage stand en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Snijd intussen de andijvie in dikke plakken en roerbak ze 2 minuten op hoge stand met de knoflook.
  3. Voeg als laatste de sinaasappelrasp, een snuf zout en peper toe en schep in een schaal. Bedruppel de andijvie met de overige olie en serveer direct.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Reageer op dit onderwerp

Author: admin