Wmo hulpmiddelen in West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Sinds dit jaar levert Kersten Hulpmiddelen hulpmiddelen aan de Westfriese gemeenten Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Stede Broec, Opmeer, Drechterland en Koggenland.

Ook verzorgen zij het onderhoud. Het gaat om hulpmiddelen die vallen binnen de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een scootmobiel, een rolstoel, een driewielfiets, een verrijdbare douchestoel of een tillift.

Het start met een mobiliteitsvraag
Door een fysieke beperking kan het gebeuren dat u dagelijkse activiteiten niet meer (zo gemakkelijk) kunt uitvoeren. Zelf boodschappen doen wordt lastig of zelfstandig op bezoek bij familie of vrienden in de buurt kan dan al een hele opgave zijn. In dat geval kunt u, zolang u thuis woont, een beroep doen op ondersteuning van de Wmo. Deze aanvraag kan door een inwoner zelf worden aangevraagd bij de gemeente. In ‘het keukentafelgesprek’ wordt vervolgens de hulpvraag verder besproken en bekeken of u in aanmerking komt voor een hulpmiddel. De volgende stap is dat de gemeente de aanvraag voor een hulpmiddel doorzet naar Kersten Hulpmiddelen.

Kersten Hulpmiddelen
Kersten Hulpmiddelen levert zowel hulpmiddelen aan zorginstellingen als rechtstreeks aan gebruikers via uitleenpunten of op basis van een Wmo overeenkomst aan inwoners van een gemeente. Naast het leveren van een hulpmiddel verzorgt Kersten Hulpmiddelen ook het onderhoud, de service en reparatie aan de hulpmiddelen. “Bij alles wat we doen kijken we naar de mens achter het hulpmiddel, daar kan je het verschil maken, daar draait het immers om”, aldus Bas Alberts, CEO Kersten Hulpmiddelen.

Reageer op dit onderwerp