Corona update West-Friesland 7 april

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn de cijfers weer gestegen, op zichzelf niet vreemd, dit gebeurt vaker na een weekend waarin minder wordt getest. De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 89 mensen positief getest op het Covid-19 virus, 44 meer dan dinsdag. Er werden door het RIVM geen sterfgevallen gemeld, wel zijn er 2 ziekenhuisopnames gemeld waar dit dinsdag nog 3 waren.

In de veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de cijfers ook weer iets minder florissant, de afgelopen 24 uur zijn 260 mensen positief getest op het Covid-19 virus, werden er geen sterfgevallen gemeld en moesten 10 mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Deze week zijn tot op de dag van vandaag 274 inwoners van Noord-Holland Noord positief getest en zijn 98 mensen opgenomen in het ziekenhuis waardoor het risiconiveau onveranderd op zeer ernstig blijft staan.

Ook landelijk zijn de cijfers weer wat minder positief dan dinsdag. De afgelopen 24 uur zijn 6.409 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er in Nederland nu 153.621 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal ligt op 1,01 dus nog steeds boven de grens van 1 die als grens wordt gezien voor versoepeling van de coronamaatregelen. De afgelopen 24 uur zijn 23 mensen overleden, zijn 336 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 69 op de intensive cares

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 21 positief geteste inwoners, 14 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 2 positief geteste inwoners, 1 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 7 positief geteste inwoners, 1 minder dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 31 positief geteste inwoners, 11 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 5 positief geteste inwoners, 2 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en 1 ziekenhuisopname
  • Stede Broec: 18 positief geteste inwoners, 15 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 5 positief geteste inwoners, 2 meer dan dinsdag, geen sterfgevallen en geen ziekenhuisopnames

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.909.446 prikken gezet waarvan 1.919.046 door de GGD’s, 108.601 door de ziekenhuizen, 550.025 door de langdurige zorginstellingen en 33.1774 door de huisartsenpraktijken in Nederland. Gemiddeld krijgt nu elke 0,7 seconden iemand een prik toegediend.

Reageer op dit onderwerp