Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 500 g boerenkool, gesneden
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 150 g chorizo
- 2 el olijfolie
- 75 g belegen kaas, geraspt
- 100 g magere yoghurt
- 2 el gladde mosterd
Instructies
- Schil en halveer de aardappels en kook ze met de boerenkool in een grote pan in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen.
- Pel en snipper de uien.
- Snijd de paprika in kleine stukjes.
- Snijd de chorizo in blokje van ca. 0,5 cm.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo met de ui en de paprika 4 minuten op vrij hoog vuur. Geregeld omscheppen.
- Voeg aan de gestampte aardappels met boerenkool de yoghurt, de mosterd en het chorizo-paprikamengsel toe. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en verdeel over een passende ovenschaal.
- Strooi de kaas erover.
- Laat de stamppot in 10-15 minuten (of als het gerecht koud de oven in gaat 20-25 minuten) in een hete oven (220C) lichtbruin worden.
- Zet de schaal op tafel en verdeel de stamppot over 4 borden.
Reageer op dit onderwerp