Enorme brand in bedrijfspand Enkhuizen, geen redden meer aan

ENKHUIZEN – Vrijdagochtend rond kwart over vijf is aan de Zoutketen in Enkhuizen brand ontstaan bij het bedrijf Schilder Vis in Enkhuizen. Al snel vroeg de brandweer assistentie omdat het een grote brand betreft. De vlammen slaan uit het dak. Het visbedrijf staat helemaal in brand. Er is veel rook. 

Update 5: De brand is onder controle, de brandweer is nog wel even bezig met nablussen.

Update 4:De brand in het visverwerkingsbedrijf is nog steeds niet onder controle. De Veiligheidsregio roept op niet te komen kijken, de rook en roet kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Update 3: De brand is ontstaan in het rookgedeelte van het bedrijf, in dat gedeelte sloegen ook de vlammen uit het dak. Deze vlammen zijn nu weg maar de brandweer heeft de brand nog niet onder controle.

Update 2: De brandweer lijkt de brand snel onder controle te krijgen, de uitslaande vlammen zijn niet meer zichtbaar. De schade aan het pand is groot. Het is voor nu nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan en hoe het met de gewonde werknemer is.

Update: Bij de brand op de Zoutketen in Enkhuizen is zeker 1 persoon gewond geraakt, deze is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer is nu volop bezig om de brand onder controle te krijgen.  De brandweer is van binnenuit bezig om de brand te bestrijden

Kom niet kijken, blijf uit de buurt..

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Reageer op dit onderwerp