De Bemiddelingskamer Heerhugowaard bemiddeld bij tuinonderhoud

HEERHUGOWAARD – De komst van het voorjaar nodigt extra uit te gaan genieten van de tuin. Een fijn vooruitzicht! Tenzij er tuinperikelen zijn met de buren. Een vernielde of zonder overleg weggehaalde schutting, die te laag of juist te hoog is waarbij overleg over een oplossing niet mogelijk lijkt. Ook kunnen aanbouw, feestjes, zonneschermen, bladeren van bomen of belemmering van uitzicht, irritaties geven. Het zijn typische ergernissen tussen buren over het gebruik van de tuin.

Suggesties voor een oplossing

Het lijkt vanzelfsprekend maar het gebeurt niet altijd: bespreek burenproblematiek met de desbetreffende buur. Ga niet klagen bij overige buren, daarmee lost u niets op. Misschien hebben uw buren niet door dat ze overlast veroorzaken. Krop uw gevoelens van ergernis, frustratie en woede niet op. De kans op een opbouwend gesprek met de buren neemt daardoor af. Bedenk eerst wat u graag wil vertellen zodat u de problematiek zelf ook helder voor ogen heeft. Bel vervolgens aan en blijf rustig. Vertel dat u graag met de buren wilt praten en vraag wanneer dat kan.

Als u eenmaal samen aan de gesprekstafel zit, dan kunt u vertellen waar u last van heeft en ook wat de gevolgen daarvan voor u zijn. Luister tijdens dit gesprek ook naar de zienswijze van de buren. Uw buur kan de situatie anders beleven. Het is raadzaam steeds uw gezamenlijk belang voor ogen te houden en samen te zoeken naar een mogelijke oplossing.

Buurtbemiddeling Heerhugowaard helpt

Komt u er toch samen niet uit? Bel dan Buurtbemiddeling Heerhugowaard 06 -41 46 64 50 of buurtbemiddeling@methhw.nl. Vrijwillige Bemiddelaar worden? Zie de vacature op www.debemiddelingskamer.nl. Buurtbemiddeling Heerhugowaard word in opdracht van MET Welzijn uitgevoerd door De Bemiddelingskamer en is een initiatief van de gemeente Heerhugowaard.

Reageer op dit onderwerp