IJsbaan is klaar voor nieuwe functie, GGD opent nieuwe priklocatie in Hoorn

HOORN – IJsbaan De Westfries is bijna klaar voor gebruik als vaccinatielocatie. Waar anderhalve week nog werd geschaatst, is nu een enorme priklocatie van GGD Hollands Noorden verrezen. Donderdag 1 april (geen grap) wordt gestart met het vaccineren. Vanmiddag namen wethouder Marjon van de Ven van de gemeente Hoorn en de directie van de GGD alvast een kijkje in het imposante complex.

De priklocatie die in Hoorn is gerealiseerd, is de grootste in de regio Noord-Holland-Noord. Er zijn totaal 16 prikplekken. Als er voldoende vaccins zijn, kunnen op de ijsbaan elke dag ongeveer 4.500 mensen worden gevaccineerd tegen corona. Voorlopig wordt dit aantal helaas nog niet gehaald. De schaarste van vaccins zorgt ervoor dat de GGD maar een beperkt aantal mensen kan prikken.

Foto’s: Foto Hoekstra

Reageer op dit onderwerp