Corona update West-Friesland 29 maart

WEST-FRIESLAND – Zoals zo vaak laten de cijfers op zondag en maandag een duidelijke daling zien van het aantal positief op Covid-19 geteste inwoners van West-Friesland. De simpele reden is dat op zaterdag en zondag minder mensen zich laten testen, zo ook vandaag. De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 89 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, tegenover 142 afgelopen zondag. 1 inwoner van Koggenland is overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus en er werden 3 inwoners van West-Friesland opgenomen in het ziekenhuis.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 407 nieuwe positieve testen afgenomen, iets minder dan afgelopen zondag, maar het risiconiveau blijft onveranderd op zeer ernstig staan. Het RIVM heeft geen sterfgevallen gemeld, wel zijn 13 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk zijn er ook iets minder positieve testen afgenomen, 6.824 mensen zijn de afgelopen 24 uur positief getest waardoor er in Nederland nu 127.692 besmettelijke mensen zijn. Het reproductiegetal blijft op 1.08 liggen. 10 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus, 133 mensen zijn in de diverse ziekenhuizen opgenomen waarvan 34 op de intensive care.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 26 positief geteste inwoners, gelijk aan zondag, geen sterfgevallen, 2 inwoners opgenomen in het ziekenhuis
  • Opmeer: 3 positief geteste inwoners, 7 minder dan zondag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 11 positief geteste inwoners, 1 minder dan zondag, 1 sterfgeval, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 27 positief geteste inwoners, 27 minder dan zondag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 6 positief geteste inwoners, 7 minder dan zondag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 9 positief geteste inwoners, 2 minder dan zondag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 7 positief geteste inwoners, 7 minder dan zondag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.378.806 prikken gezet waarvan 1.604.252 door de GGD’s en 108.601 door de ziekenhuizen, de overige zijn gezet door de langdurige zorginstellingen en de huisartsen in Nederland. Gemiddeld krijgt nu iedere 1.1 seconden in Nederland een coronavaccin toegediend. De prikken worden 7 dagen per week gezet tussen 08.00 en 20.00 uur.

Reageer op dit onderwerp